Rovatok

Friss topikok

Sarkadkeresztúr község

Sarkadkeresztúr község blogja, helyi vélemények érdekek, elvek kinyílvánításának virtuális helyszíne. Keresztúri hírek, közfeladatok, célok, dicséretének, kritizálásának lehetősége.

Rovatok

Utolsó kommentek

Társadalmi szerepvállalás, avagy Ilyés Józsefné, Puskás Istvánné Deák Károlyné beszámol

2008.06.26. 15:27 Civil Blogíró

A Vöröskereszt tevékenységéről Ilyés Józsefné, Puskás Istvánné véradásszervezők, és Deák Károlyné vöröskereszt titkár tájékoztatta a képviselőket az alábbiak szerint:

A Vöröskereszt a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületével közösen szervez a községben az adományok gyűjtését és kiosztását, a tagdíjak beszedését is az egyesület rendezi. A településen évente háromhavonta, négy alkalommal szervezzük a véradást, melynek helye a Községi Könyvtár, ideje délelőtt 8 órától 12 óráig. A regisztrált véradók száma évről évre nő, jelenleg 75-85 fő. Egy-egy véradáson a résztvevők száma: 30-40 fő. 2008 márciusában megtartott véradáson 30 fő vett részt. A véradás előtt személyesen hordjuk ki a meghívókat, plakátokat helyezünk ki jól látható, központi helyeken, a településen és a „Keresztúri Hírek” információs lapban is rendszerességgel adunk hírt az időpontról. Minden év novemberében a Megyei Vöröskereszt a jubiláló véradók részére, csekély ajándékot és oklevelet juttat. A 2006. és 2007. évben jubiláló véradók részére 2008 áprilisában, a Napközi Konyha Ebédlőjében tartottuk meg az ünnepséget. Az ünnepség megrendezésére anyagi támogatást kértünk és kaptunk, melyet ezúton szeretnénk Önöknek megköszönni. Nagy Mihály Polgármester Úr megjelent, köszöntötte a jelenlévőket. A regisztrált véradók és a véradáson megjelentek száma mindig nagyon jó, a megyei viszonylatban az elsők között helyen áll a település. Annak különösen nagy a fontossága, hogy sikerült már folyamatosan a fiatalabb korosztályt is beszervezni a véradók táborába, bízunk abban, hogy ez a tábor csak nőni fog. Szeretnénk ezt a munkát továbbra is ilyen színvonalasan folytatni, véradóinkat a megbecsült állampolgárok közé sorolni.
A tájékoztató második részében Deák Károlyné vöröskeresztes titkár leírta, hogy 2005-ben 115 fő volt a nyilvántartásba vett vöröskeresztesek száma. 2006 májusában 430 főre emelkedett a létszám, nem beszélve arról, hogy időközben a tagsági díj 200.- Ft-ról 500.- Ft-ra emelkedett. Ma 2008. évet írunk, és örömmel mondhatjuk, hogy ez a létszám növekedett, van olyan család, ahol 2-3 fő tagja a szervezetnek. Kaptunk adományokat a Baptista Szeretet Szolgálattól, melyből elláttuk községünk valamennyi rászorult lakosát, Kisnyéket és Varsányhelyet is beleértve. Ebben a munkában nagy segítségünkre volt az önkormányzat, szállítójárművet, munkásokat biztosított és nem utolsó sorban helyiséget, ahol ki tudtuk osztani az adományt. Megragadom az alkalmat, hogy aki ebben a munkában részt vett és támogatta munkánk előbbre vitelét, azt ezúton megköszönjük. A adomány a következő tételekből állt:

- cukor 5504 kg
- fahéjas vaníliás karika 700 kg
- liszt 7000 kg
- csigatészta 2466 kg
- cérnametélt 700 kg
- zsemlemorzsa 1400 kg
- pászka 700 kg
- sajtos keksz 591 kg
- babapiskóta 270 kg
- használt ruha 400 kg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkadkeresztur.blog.hu/api/trackback/id/tr52540687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása